Diabetes og kulhydrattælling

Når man har insulin-krævende diabetes er kulhydrattælling helt automatisk en del af hverdagen. Mængden af insulin man skal tilføre beregnes bl.a. ud fra mængden af kulhydrater man indtager. Det er derfor nødvendigt at vide hvor mange kulhydrater der er i de fødevarer man spiser og drikker. Hvad enten man er diabetiker eller pårørende kan der løbende opstå situationer hvor man har behov for let at kunne pejle sig ind på hvor mange kulhydrater der er i en given fødevare.


Kulhydratdb.dk

Kulhydratdb.dk er en database som indeholder kulhydratangivelse for en lang række fødevarer. Vores mål er at gøre information let tilgængelig når der er brug for den. Søgefeltet gør det muligt hurtigt at finde specifikke fødevarer ved at taste få bogstaver. Søg efter navn på fødevare eller brand / producent.


Resultatoversigten viser kulhydratmængden. Klik på varen og få flere detaljer. Indtast aktuel mængde i beregningsfeltet og få antal kulhydrater. Alle registreringer i databasen indeholder kildeangivelse samt dato for hvornår informationen senest er valideret. Kulhydratdb.dk er gratis at anvende og vi håber den kan være en hjælp for diabetikere, deres pårørende og andre med behov for at tælle kulhydrater.

Brug kontakt formularen og send idéer eller kommentarer, og følg os på Facebook og Instagram.


Søg i kulhydratdabasen her!
 Over 2500 fødevarer i databasen