Som far til en søn med diabetes (type 1) har jeg kulhydrattælling tæt inde på livet. Når man har insulin-krævende diabetes beregnes mængden af insulin man skal tilføre bl.a. ud fra mængden af kulhydrater man indtager. Det er derfor nødvendigt at vide hvor mange kulhydrater der er i de fødevarer man spiser og drikker.

Varedeklarationer på de enkelte fødevarer og folderen ”Kulhydrattælling” fra diabetesforeningen var indledningsvis min families bedste værktøjer, når der skulle beregnes kulhydrater

 

Med tiden blev de suppleret med diverse noter (på mobiltelefonen, papir, næringsinformation fra restauranter osv.) Efterhånden som mængden af noter blev større opstod idéen til kulhydratdb.dk.

Kulhydratdb.dk

Kulhydratdb.dk er en database som indeholder kulhydratangivelse for en lang række fødevarer.

·      Søgefeltet gør det muligt hurtigt at finde specifikke fødevarer ved at taste få bogstaver.
·     
Resultatoversigten viser kulhydratmængden med det samme
·      Vælg ”vis” og få flere detaljer omkring varen (kulhydrat pr. portion, f.eks 1 stk. kiks eller en frugtstang)
·      Indtast aktuel mængde i beregningsfeltet og få antal kulhydrater.

Samme funktioner er gjort tilgængelige på http://mobil.kulhydratdb.dk i et format tilpasset mobiltelefoner og smartphones.

Alle registreringer i databasen indeholder kildeangivelse samt dato for hvornår informationen senest er valideret. Kulhydratdb.dk er gratis at anvende og jeg håber den kan være en hjælp for diabetikere, deres pårørende og andre med behov for at tælle kulhydrater.

Kontakt mig gerne med idéer eller kommentarer, og følg os på Facebook.

Niels Henrik Egebjerg

Mail: admin@kulhydratdb.dk